Gegevens gebeurtenis

SABSA Foundation

Tijd: November 27 2017 hele dag
Locatie: Amsterdam
Plaats: Amsterdam
Website of map: http://www.imf-online.com/vak…
Telefoon: 040 246 02 20
Soort gebeurtenis: training
Georganiseerd door: International Management Forum
Meest recente activiteit: 5 Okt 2017

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Wanneer u lid bent van VNA ontvangt u €100,- korting voor deze opleiding. 

Normen en standaarden als COBIT, BSI, ISF en de Code voor Informatiebeveiliging zijn inmiddels zeer bekend bij organisaties. Beveiligingsarchitecten maken er vaak dankbaar gebruik van. De SABSA aanpak vult die gaten op die de populairdere normen en standaarden open laten. Met de SABSA aanpak is een oplossing beschikbaar waarmee je het beste uit de verschillende, algemeen geaccepteerde methodieken kunt combineren. SABSA moet dan ook worden gezien als de kapstok waarbij de invulling van een bepaald gedeelte óf met SABSA zelf óf met een andere methodiek gebeurt.

Een van de pijlers van SABSA is een gestructureerde aanpak. SABSA gaat tevens van de stelregel uit dat alle facetten van de beveiligingsarchitectuur moeten worden vastgesteld door te redeneren vanuit de business. Hierdoor reikt de methodiek verder dan andere aanpakken. Door de transparante opzet is de integratie met andere aanpakken bovendien erg eenvoudig.

De belangrijkste voordelen van de SABSA aanpak kort samengevat

De belangrijkste voordelen van de SABSA aanpak zijn:

  • De business bepaalt en de informatiebeveiliging faciliteert. Het belang dat aan de business wordt gehecht wordt wel gezien als het voornaamste voordeel.
  • Voor het inbedden van informatiebeveiliging in een organisatie wordt de sprong gemaakt van het tactische naar het strategische niveau.
  • Het is de eerste methodiek die in begrijpelijke taal omschrijft wat er in welke fase moet gebeuren. M.a.w. de SABSA methodiek biedt voor alle vraagstukken op het gebied van beveiligingsarchitectuur een oplossing.

SABSA implementeren in de praktijk

Een gemiddelde SABSA implementatie duurt een tot anderhalf jaar, afhankelijk van het type organisatie, de mate van voorwerk en de beschikbaarheid van kennis in de organisatie. Voor het gebruik van SABSA is wel kennis nodig van informatiebeveiliging en informatietechniek. Ook moet u veel inzicht hebben in de business waarin u werkzaam bent.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan voor meer informatie of neem contact met ons op via info@imf-online.com of 040 246 0220.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor SABSA Foundation om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Via Nova Architectura

Bijwonen (1)

Sponsoren

Sessies

19-02: ERP software - KNVI meer...

Advertenties

Je kunt hier adverteren

© 2019   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden