Gegevens gebeurtenis

SABSA Foundation

Tijd: Februari 1 2016 tot Februari 5 2016
Locatie: Naarden
Website of map: http://vianovaarchitectura.nl…
Telefoon: 040 246 0220
Soort gebeurtenis: cursus
Georganiseerd door: International Management Forum
Meest recente activiteit: 8 Dec 2015

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Wanneer u lid bent van VNA ontvangt u €100,- korting voor deze opleiding.

Met de SABSA aanpak is een oplossing beschikbaar waarmee je het beste uit de verschillende methodieken kunt combineren
Normen en standaarden als COBIT, BSI, ISF en de Code voor Informatiebeveiliging zijn inmiddels genoegzaam bekend bij organisaties. Beveiligingsarchitecten maken er vaak dankbaar gebruik van. De SABSA aanpak vult gaten op die de populairdere normen en standaarden open laten. Met de SABSA aanpak is een oplossing beschikbaar waarmee je het beste uit de verschillende methodieken kunt combineren. SABSA moet dan ook worden gezien als de kapstok waarbij de invulling van een bepaald gedeelte óf met SABSA zelf óf met een andere methodiek gebeurt.

Een van de pijlers van SABSA is een gestructureerde aanpak. SABSA gaat tevens van de stelregel uit dat alle facetten van de beveiligingsarchitectuur moeten worden vastgesteld door te redeneren vanuit de business. Hierdoor reikt de methodiek verder dan andere aanpakken. Door de transparante opzet is de integratie met andere aanpakken bovendien erg eenvoudig.

SABSA levert een totaal en samenhangend beveiligingsraamwerk op
SABSA is gebaseerd op de traditionele lagenarchitectuur. Bij de ontwikkeling van het SABSA model is in grote lijnen het werk van John A. Zachman gevolgd. SABSA is voor Security Management wat ITIL is voor Service Management, PRINCE2 voor Project Management en TOGAF voor Enterprise Architectuur.

De belangrijkste voordelen van de SABSA aanpak kort samengevat
De belangrijkste voordelen van de SABSA aanpak zijn:

  • De business bepaalt en de informatiebeveiliging faciliteert. Het belang dat aan de business wordt gehecht wordt wel gezien als het voornaamste voordeel.
  • Voor het inbedden van informatiebeveiliging in een organisatie wordt de sprong gemaakt van het tactische naar het strategische niveau.
  • Het is de eerste methodiek die in begrijpelijke taal omschrijft wat er in welke fase moet gebeuren. M.a.w. de SABSA methodiek biedt voor alle vraagstukken op het gebied van beveiligingsarchitectuur een oplossing.

SABSA implementeren in de praktijk
Een gemiddelde SABSA implementatie duurt een tot anderhalf jaar, afhankelijk van het type organisatie, de mate van voorwerk en de beschikbaarheid van kennis in de organisatie. Voor het gebruik van SABSA is wel kennis nodig van informatiebeveiliging en informatietechniek. Ook moet u veel inzicht hebben in de business waarin u werkzaam bent.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan voor meer informatie of neem contact op met ons via info@imf-online.com of 040 246 0220.

Inschrijven
U kunt zich via deze link inschrijven voor deze cursus.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor SABSA Foundation om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Via Nova Architectura

Bijwonen (1)

Sponsoren

Advertenties

© 2020   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden