Informatie

Nederlands Architectuur Forum

De missie van het NAF is het bevorderen van het werken onder architectuur en het bevorderen van de professionaliteit van architecten in de wereld van organisatie en IT.

Webpagina: http://www.naf.nl/
Leden: 11
Meest recente activiteit: 22 Sept 2019

Over het NAF

De missie van het NAF is het bevorderen van het werken onder architectuur en het bevorderen van de professionaliteit van architecten in de wereld van organisatie en IT. Het NAF is leveranciersonafhankelijk, methode-neutraal en een voorstander van open kennisuitwisseling en open standaarden.

Het NAF bestaat sinds 2002 en heeft inmiddels een uitgebreid netwerk van gebruikerspartijen, leveranciers en instellingen van wetenschap en onderwijs opgebouwd. Het NAF biedt zijn leden onder meer gelegenheid tot het netwerken met vakgenoten, professionalisering door deelname aan werkgroepen, en profilering door publicaties. Zo hebben werkgroepen recent boeken uitgebracht over IT governance en over business rules. Verder is het NAF mede-organisator van de NAF Insight seminars en het Landelijk Architectuur Congres.

Werkgroepen

De werkgroepen zijn de kernactiviteit van het NAF en de belangrijkste reden om lid te worden. In die werkgroepen komen professionals uit wetenschap, onderwijs, gebruikerspartijen en leveranciers bij elkaar om kennis uit te wisselen en samen het architectuurvak verder te professionaliseren. De werkgroepen dekken een breed spectrum aan onderwerpen af, zoals infrastructuurarchitectuur, IT governance, interoperabiliteit, cloud computing, web 2.0, TOGAF en ArchiMate. Leden kunnen zelf werkgroepen starten, onder begeleiding van de programmacommissie.

Discussieforum

NAF-architectuurprijs 2011 naar Stichting Pensioenregister

Begonnen door Beheerder Via Nova Architectura 28 Nov 2011. 0 Antwoorden

De NAF-architectuurprijs 2011 is toegekend aan de Stichting Pensioenregister met mijnpensioenoverzicht.nl.Mijnpensioenoverzicht.nl geeft burgers in Nederland inzicht in hun opgebouwde pensioenaanspraken. Deze aanspraken worden op basis van een verwijsindex real-time opgevraagd bij de SVB en bij de ruim 450 pensioenfondsen en -verzekeraars. Inmiddels hebben bijna 3 miljoen mensen hun pensioenaanspraken opgevraagd.Door tijdig genomen architectuurkeuzes en het vasthouden daaraan is een volledige open source oplossing gerealiseerd gebaseerd op DigiKoppeling. Door ontkoppeling van gegevensaanlevering en gegevenspresentatie waren alle aan te sluiten partijen ruimschoots op tijd in staat om de eigen aansluiting te realiseren. Mijnpensioenoverzicht.nl is dan ook op tijd en beneden…Doorgaan

Prikbord

Reactie van Frank Baldinger op 25 April 2012 op 16.58

De resultaten van de kwantitatieve enquête uit maart zijn gepubliceerd. Download de resultaten en geef een reactie!

http://vianovaarchitectura.nl/page/resultaten-enquete-april-2012?

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands Architectuur Forum om reacties te kunnen toevoegen!

 

Leden (11)

 
 
 

Sponsoren

Advertenties

© 2020   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden