De Architect Antwoordt

Richard Lugtigheid, Lead Information Architect bij PGGM

Daan Rijsenbrij, woensdag 24 maart 2010

Richard Lugtigheid, Lead Information Architect bij PGGM

Richard Lugtigheid is inhoudelijk verantwoordelijk voor de architectuur bij PGGM. Hij geeft leiding aan een team van businessconsultants en architecten, dat er voor zorgt dat PGGM de ICT- en procesoplossingen krijgt die de bedrijfsstrategie van PGGM actief ondersteunen.
Het bewaken van de samenhang tussen de diverse proces- en systeemcomponenten, het voldoen aan wettelijke kaders en andere compliancy-aangelegenheden is daarbij cruciaal. Architectuur is daardoor een van de belangrijke stuurinstrumenten om de PGGM-strategie, en het daarvan afgeleide informatiebeleid, te realiseren.

Bart Visser en Richard Valkering, architecten bij de Universiteit van Amsterdam

Daan Rijsenbrij, donderdag 24 december 2009

Bart Visser is ruim dertig jaar werkzaam in de IT met speciale aandacht voor analyse- en ontwerpmodellen waarmee de samenhang tussen de diverse IT-elementen kan worden beschreven. Een soort voorfase van wat we tegenwoordig architectuur noemen.
In de afgelopen jaren is hij aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) betrokken geweest bij twee cruciale architectuurtrajecten. Hij is actief geweest met het ontwikkelen resp. actualiseren van de informatiearchitectuur. Daarnaast is hij bezig het ‘werken onder architectuur’ binnen de UvA op te zetten en breder onder de aandacht te brengen.

Tom Austin, The High-Performance Workplace (HPW) as an architectural concept

Daan Rijsenbrij, dinsdag 15 december 2009


About Tom Austin

Tom is Gartner’s chief of research for social software, collaboration, communications, information management, business intelligence and high-performance workplace (HPW) research. Collaboration, social process support and Enterprise 2.0 are some of his specialties.

Marjo Smulders, Hoofd ICT Beleid en Architectuur bij Rabobank

Daan Rijsenbrij, donderdag 03 december 2009

Marjo Smulders is hoofd van de afdeling ‘ICT-beleid en architectuur’ van Rabobank. Deze afdeling die ongeveer 50 medewerkers telt, wordt in de vakliteratuur ook wel aangeduid met CIO Office en werkt zowel voor Rabobank Groep als voor Rabobank Nederland.

Gene Leganza, The role of architecture during Outsourcing

Daan Rijsenbrij, donderdag, 12 november 2009

About Gene Leganza

Gene Leganza provides research and advisory services that address the needs of enterprise architecture professionals. He focuses on helping clients implement a pragmatic approach to enterprise architecture that has clear value to business and IT leaders.

Peter Hermans, Chief Architect Eneco

Daan Rijsenbrij, dinsdag 03 november 2009

Als Chief Architect - vanuit het CIO office - is Peter werkzaam op het snijvlak tussen business en IT.

Zijn huidige taak omvat enterprise architectuur, applicatieportfolio management en het zorgen voor de adequate IST-SOLL roadmaps. Zijn uitdaging is de hieraan verbonden thema’s duidelijk op de agenda van de onderneming te laten zetten, en daadwerkelijk de gewenste verandering op gang te krijgen en te kunnen (bij)sturen.

Pieter Janssen, Chief Architect KLM

Daan Rijsenbrij, donderdag 29 oktober 2009


The Business Architect reinvented

Binnen KLM is Pieter Janssen verantwoordelijk voor de gebieden Enterprise Architecture, Information Security en Corporate Commodity Infrastucture.

Corné den Ouden, voorzitter van het Enterprise Architectuur Team van Achmea

Daan Rijsenbrij, vrijdag 23 oktober 2009

Corné den Ouden is enterprise architect bij Achmea en tevens voorzitter van het Enterprise Architectuur Team (EA-team). Dat EA-team - bestaande uit elf leden en een secretaris - bestrijkt alle aspecten van architectuur, van business tot en met technologie infrastructuur en de security.
De teamleden hebben een ‘voorkeur’ voor één of meerdere aspecten, maar dienen ook de andere aspecten - weliswaar minder diepgaand - te beheersen. Hiervoor is bewust gekozen om te zorgen voor een integrale architectuur over de diverse aspecten heen.

Jeff Scott, Senior Analyst 'Business Architecture' at FORRESTER

Daan Rijsenbrij, dinsdag 01 september 2009

The Business Architect reinvented

Jeff Scott is one of Forrester’s leading experts in business architecture and delivering EA value. Prior to joining Forrester, Jeff managed his own consulting practice, where he worked with Fortune 500 companies developing enterprise architecture practices and IT strategy. Before that, Jeff was the director of advanced technology for First Union (now Wells Fargo) where he created innovative organizational models for IT delivery, developed IT strategy, and implemented leading-edge technologies.

Jan Herbrink, businessarchitect NS

Daan Rijsenbrij, dinsdag, 25 augustus 2009

Jan Herbrink werkt als architect in opdracht van managers uit de businessonderdelen aan beeldvorming (over een te realiseren doelsituatie), besluitvorming (voorbereiden van besluiten over inhoudelijke uitgangspunten en keuzes) en kadervorming (vertalen van de uitgangspunten naar hanteerbare kaders voor onder andere systeemontwikkeling). De op te leveren architectuur is in essentie een samenhangend overzicht van alle principes en richtinggevende uitspraken die voor een gedefinieerd veranderdomein van toepassing zijn.

Henk Dado, manager Concern Informatiemanagement bij APG

Daan Rijsenbrij, dinsdag 18 augustus 2009

Henk Dado geeft momenteel leiding aan het Concern Informatiemanagement bij de Algemene Pensioen Groep (APG). Daarmee is hij verantwoordelijk voor ontwerp, realisatie en implementatie van het ICT-beleid, waaronder de ICT-architectuur, inclusief de infrastructuur. Zijn verantwoordelijkheid omvat tevens consultancy, beveiliging en methoden, technieken en hulpmiddelen voor systeemontwikkeling. De totale groep is, inclusief ondersteuning op methoden en tools, ongeveer 50 FTE. Overigens zal hij deze rol binnenkort verruilen voor een andere managementpositie binnen APG.

Wouter Schmitz, chief architect ABN AMRO

Daan Rijsenbrij, woensdag 17 juni 2009

Wouter Schmitz geeft leiding aan een groep van 17 business- en enterprisearchitecten. Deze groep vormt het ‘Center of Expertise’ voor architectuur bij het gedeelte van ABN AMRO dat in handen is van de Nederlandse staat. Wouter is met zijn team eigenaar van de architectuurmethode en tooling. Tevens supervideert hij de totale architectuurcommunity van alle architecten binnen ABN AMRO.
Wouter is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de architectuurgovernance binnen de ABN AMRO. Voorts ligt bij hem het beheer van de architectuurkennis en de Current State Architecture, een diepgaand systeemoverzicht van de ABN AMRO organisatie.

Sponsoren

Advertenties

Je kunt hier adverteren

© 2019   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden