De business bepaalt

Iwan Banens, Manager ‘ANWB Online’

Iwan is verantwoordelijk voor anwb.nl en de mobiele tak, waar mobiel internet (www.anwb.mobi) en iPhone-applicaties worden ontwikkeld

Henk van Oostveen, Manager Informatie bij ProRail Asset Management

ProRail doet een aantal dingen. Wij beheren het spoor buiten, de infrastructuur dus, en zorgen dat die infrastructuur onderhouden wordt. Verder verzorgt ProRail ook het verkeersleidingsproces. Voorts zorgen wij er voor dat er allerlei nieuwe infrastructuur wordt aangelegd, de nieuwbouwprojecten. Dan is er nog een afdeling die zich bezighoudt met het toedelen van slots op die infrastructuur. Dus als je zegt ik heb een trein en ik wil op woensdag 31 maart van Amsterdam naar Rotterdam rijden, bijvoorbeeld een voetbaltrein, dan is er hier een verkoopafdeling die jou een slot kan verkopen zodat jij op die dag van Amsterdam naar Rotterdam kunt rijden.

Joep Reuvers, Directeur Personeel & Organisatie bij het Ministerie van Justitie

Ik voer hier de laatste maanden regelmatig gesprekken over architectuur en trek daarbij vaak de vergelijking met een gebouw. In het bijzonder met mij als bewoner en als klant van een gebouw. Dus ik zeg tegen de mensen die hier intern aan de slag zijn gegaan: ‘ik wil snappen wat jullie gaan bouwen en ik wil zien dat dat past bij hetgeen ik nodig heb’.
Ik heb hen ook enkele malen verteld dat ik constateerde dat zij hun bouwsels slecht ‘verkocht’ kregen. Op dit moment is er een tamelijk slecht imago rondom architectuur.

Frank Rustige, businessmanager After Sales, Projects & Support bij DAF trucks

Frank Rustige is werkzaam bij DAF Trucks als manager Projects & Support bij PACCAR Parts & After Sales. Als businessmanager is hij verantwoordelijk voor menige vernieuwing. Hij ziet daarbij de rol van architectuur steeds belangrijker en waardevoller worden.

Fred Paling, directeur divisie ‘ArbeidsGeschiktheid’ bij het UWV

Ik vind het wel handig om de vergelijking te maken met de bouw van een huis. IT-architectuur in een bedrijf is voor mij een conceptuele plaat van een samenhangend stelsel van zaken die in zijn geheel een werkend construct moet zijn. Net als een architectuurplaat een heel huis beschrijft en dan op een manier dat de samenhang tussen de verschillende onderdelen van het huis zichtbaar is. Je probeert op een zo strak mogelijke manier de gebruikswensen voor het huis te vertalen in een helder conceptueel beeld. Je moet er in kunnen wonen, kunnen slapen, je wilt ook kunnen douchen. Als je dat allemaal een beetje netjes, overzichtelijk ingeregeld wilt hebben, dan ziet dat er zo uit.

Sponsoren

Advertenties

© 2020   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden