Evolutie van het Web – Bundel 2009

Michael Widjaja et al., donderdag 18 maart 2010

Nationaal Architectuur Forum Web 2.0 - Insight

Auteurs: Michael Widjaja, Arjan Radder, Bram de Kruijff, Jaap van der Does, Erwyn van der Meer, Dr.ir. Robert (R.) Slagter, Sjors (S.) Dignum

Het web is de laatste jaren in rap tempo geëvolueerd van een information-only media naar een verrijkt en dynamisch internet zoals we het vandaag kennen. Het web van vandaag is te beschrijven op basis van drie kenmerkende trends, namelijk als collaboratief en participatief platform, verrijkte gebruikerstoegankelijkheid en gestandaardiseerde integratie. Deze ontwikkelingen geven ook een beeld waar de toekomst van het web naar toe beweegt.

Introductie

Het web heeft zich over de laatste jaren in rap tempo geëvolueerd van een information-only media naar een verrijkt en dynamisch internet zoals we het vandaag kennen. Er is geen algemene definitie te geven voor het web van vandaag. Termen zoals web 2.0 en 3.0 worden gebruikt om bepaalde trends en kenmerken te beschrijven, maar daar is geen formeel standpunt van te vinden. De term 2.0 en 3.0 suggereren dat het gaat om een soort technische upgrade van het information-only web 1.0, maar veel belangrijker is dat het ook een nieuwe manier is hoe gebruikers en ontwikkelaars het web gebruiken.

Over het algemeen is het nieuwe web te beschrijven op basis van drie kenmerkende trends, namelijk:

  1. Web als collaboratief en participatief platform ook bekend als het sociale web
  2. Bredere gebruikersondersteuning en toegankelijkheid
  3. Integratie standaardisatie

Deze drie kenmerkende trends vormen de basis van de internetontwikkelingen van vandaag en de nabije toekomst en worden in nader detail verder hier beschreven. Ook brengen deze trends duidelijkheid in de toekomst van het web en de verdere ontwikkelingen die we kunnen verwachten.

[PDF]

Opmerking

Je moet lid zijn van Via Nova Architectura om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Via Nova Architectura

Sponsoren

Advertenties

Je kunt hier adverteren

© 2019   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden