Bijdragen Maart 2012 (7)

Van rommeltje naar stelselmatig informatieverkeer

Misschien… misschien blijft het wel altijd een rommeltje rondom informatie-uitwisseling. Ik probeer het u uit te leggen. Stel: drie partijen, A, B en C willen onderling informatie uitwisselen rondom een bepaald begrip, zeg X. Elk van de drie partijen heeft, uiteraard, een eigen idee over X. Er zijn verschillen; er zijn ook overeenkomsten in betekenis-van-X. Met een zgn. Venn-diagram [1] laat zich dat heel aanschouwelijk uittekenen:…

Doorgaan

Toegevoegd door Jan van Til op 29 Maart 2012 op 12.26 — 9 commentaren

Don’t lo(o)se context! Model IT!

In deze (nogal lange) blog wil ik samenvatten welke inzichten de Via Open Space rondom Master Data Management mij heeft gegeven.

Naast de imponerende omgeving (haaien en mega-sardines) was het voor mij ook de perfecte setting waar allerlei verschillende aspecten van Master Data Management aan de orde kwamen. In de aanwezige personen was heel wat relevante ervaring verzameld. Juist de breedte van de onderwerpen maakte het mogelijk om tot nieuwe inzichten te komen.

Misschien dat…

Doorgaan

Toegevoegd door Bert Kroek op 25 Maart 2012 op 23.30 — 12 commentaren

Uitzonderingen zat

Stel: u wilt een nieuw systeem (laten) bouwen – laten we zeggen iets rondom medewerkers. Wat blijkt? Het overgrote deel van de medewerkers, vaak zo’n 80%, past moeiteloos in één en hetzelfde profiel. Voor de overige medewerkersituaties gelden allerhande varianten. Inderdaad… de uitzonderingen. Bij een bedrijfsomvang van 100 mensen zijn er, uitgaande van die 80%, zo maar 21 verschillende profielen. En het houdt natuurlijk niet op met één systeem of met alleen maar medewerkers. Nee, voor een…

Doorgaan

Toegevoegd door Jan van Til op 22 Maart 2012 op 9.44 — 2 commentaren

Maak slimmer gebruik van wat al bedacht is!

Nadat een probleemsituatie is geanalyseerd is het resultaat vaak een gestructureerde, maar complexe hoeveelheid informatie waarop een ontwerp voor een oplossing gebaseerd kan worden. Het vertalen van de gediagnosticeerde probleemsituatie naar mogelijke oplossingsrichtingen is ontwerpen. Voor het opstellen van een ontwerp dienen eisen te worden geformuleerd. In IT termen aangeduid met requirements. Ontwerpeisen of requirements zullen geformuleerd moeten worden…

Doorgaan

Toegevoegd door maikel.mardjan op 21 Maart 2012 op 22.22 — Geen reacties

Resultaten en Video van de Via Open Space van 14 maart in Diergaarde Blijdorp

De inzichten van Burning Questions rondom Master Data Management zijn online gezet met daarbij 55 minuten aan video verslaglegging van het event.

Kijk op de pagina Inzichten en Video van de Via Open Space van 14 maart.

Let op de inspirerende achtergrond. Lag het aan de dreiging van…

Doorgaan

Toegevoegd door Bert Kroek op 15 Maart 2012 op 23.09 — Geen reacties

Gezocht: methode voor informatiemodellering volgens informatierelativiteitstheorie

Ach, u kent het wel. Wat iets betekent hangt sterk af van de situatie waarin u het tegenkomt. Zo kan muis verwijzen naar een viervoetertje, naar een computerapparaatje, naar een deel van uw hand en ook wel naar een (wat) grijs/saai persoon – om maar eens wat te noemen.

Als mensen onder elkaar kunnen we ‘de boel’ heel aardig uit elkaar houden. En in een voorkomend geval vragen we gewoon: “Hoe bedoelt u?” Met wat extra uitleg komen we er dan samen wel uit.

Betekenis van informatie is,…

Doorgaan

Toegevoegd door Jan van Til op 14 Maart 2012 op 11.11 — 4 commentaren

Toon Abcouwer - Business IT alignment in een veranderende context (video)

Dit is een videoverslag van een presentatie die Toon Abcouwer heeft gegeven op 7 maart voor de afdeling informatiemanagement van het Ngi. Deze film is mede mogelijk gemaakt door Via Nova Architectura.

In 2011 stond Business IT alignment weer op de eerste plaats van de top 10 IT management concerns volgens de MIS Quarterly Executive. Toon Abcouwer houdt zich al jaren bezig met de vraag waarom het niet lukt om het alignment-probleem op te lossen ondanks alle wetenschappelijke en…

Doorgaan

Toegevoegd door Danny Greefhorst op 9 Maart 2012 op 11.00 — Geen reacties

Maandarchieven

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

Sponsoren

Advertenties

© 2020   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden