Call for papers: Architectuur special Informatie oktober 2015

Architectuur anno 2016 en verder ……

De IT-wereld verandert steeds sneller met het Internet of Things als nieuwe horizon. Architectuur wordt daarmee steeds complexer, want hoewel de contouren van het IoT zich nog nauwelijks aftekenen is wel duidelijk dat de interne IT steeds minder ‘het middelpunt van de wereld’ is. IT-processen spelen zich steeds meer buiten de muren van de eigen organisatie af en bedrijven hebben geen keus, ze zullen moeten linken met die buitenwereld. Of het nu gaat om de overheid, zorginstellingen, productiebedrijven of dienstverleners, elke organisatie schuift in de richting van een ecosysteem met ketenpartners met grote onderlinge afhankelijkheid voor hun dataverwerking.

Dat stelt zowel IT- als businessarchitecten voor lastige dilemma’s. Hoe zorg je dat de interne IT-blijft functioneren en schep je tegelijkertijd de mogelijkheid om de brug naar de die buitenwereld te slaan? Vergt dit een allesomvattende blauwdruk, of moeten we het idee van een samenhangend IT-landschap juist laten varen? Geven we richtlijnen voor het gebruik van nieuwe functionaliteit of geven we de business de vrije hand en krijgt ‘elk probleem z’n eigen systeem’? Hosten we nieuwe IT bij voorkeur in standaard cloudoplossingen of gaan we voor ‘verwerking in huis’?

Een duidelijke trend lijkt zich vooralsnog niet af te tekenen. Daarom willen we het thema in het komende architectuurnummer van Informatie niet op voorhand kaderen. Welke ontwikkelingen ziet de beroepsgroep op het terrein van architectuur? Mail ons uw ideeën en artikelvoorstellen.

Stuur uw artikelvoorstel voor vóór 1 juni naar w.westerveld@automatiseringgids.nl

Ga naar www.informatie.nl en kies‘Over Informatie’ en dan ‘Publiceren in Informatie’ voor de auteursrichtlijn.

Voor dit architectuurnummer bestaat de gastredactie uit leden van SAI en Ngi: Henk Bierman (ING), Patricia Lago (VU) Amsterdam), Ria van Rijn (Atelier Helder) en Steven Poppe (inno.com).

Weergaven: 135

Opmerking

Je moet lid zijn van Via Nova Architectura om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Via Nova Architectura

Sponsoren

Advertenties

© 2020   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden