De week van Karin Middeljans
Concernarchitect EL&I
CIO Office 

Aan mij de eer de aftrap te doen van deze nieuwe reeks om net op een andere manier dan dat wij tot nu toe gewend zijn iets van elkaars werk mee te krijgen. Ik heb een leuke week achter de rug, en heb er een paar momenten uitgelicht. Ben wel benieuwd wat jullie van zo’n rubriek als deze vinden? En of jullie mijn highlights ook interessant vinden of pfffft, boring! Komt ie.

Deze week heb ik gewerkt in Groningen, Amersfoort, Utrecht en Den Haag. Lang leve flexibel werken. Ik ben zo blij met mijn I-pad! 
Mijn week begint met een reis naar Groningen. In Groningen zit 1 van de agentschappen van ons ministerie. Ik heb daar, samen met een collega, een afspraak met de CIO van Agentschap Telecom. Wij doen namelijk op dit moment een ‘rondje CIO’s’ ter voorbereiding van de aanstaande CIO Raad heisessie waarin o.a. het jaarplan 2013 en IV governance centraal staat. Groningen dus. Een erg leuk gesprek, en voor mij ook een 1ste  kennismaking met deze CIO. De in dit gesprek naar voren komende kansen, zorgen en wensen zijn eigenlijk behoorlijk in lijn met de ideeën van de andere 4 CIO’s die we inmiddels vorige week al gesproken hebben.

In het ‘rondje CIO’s’ deze week ook het gesprek met de CIO Bedrijfsvoering en de CIO ACM. Ook dit zijn leuke gesprekken en ook hier geen heel erg afwijkende ideeën. Inmiddels zijn we ongeveer op 50% van onze gesprekken. Dus ik denk dat we de opzet van de CIO Raad heisessie in grote lijnen te pakken hebben. 

Anyway, na het gesprek in Groningen treinend terug richting het westen, uitgestapt in Amersfoort en in het café First Class, onder het genot van een heerlijke cappuccino, de stukken gelezen voor de volgende dag. Rond 18.00 uur begint de bestuursvergadering van de VNA, waar we onder andere gesproken hebben over andere vormen van kennisdeling, waarvan deze rubriek er 1 van is. Ik was laat thuis die avond, maar nog niet te laat voor een lekker glaasje rode wijn. 

De rest van de week was dichter bij huis.

Samen met de nieuwe programmamanager Elektronische Dienstverlening Uitvoering gezocht naar een passende opzet van het programma, dat in de EL&I context meer agentschappen moet ondersteunen. In de context van het programma zijn veel onzekerheden en onbekendheden, dus we hebben een paar keer gebrainstormd deze week. Eerst onder het genot van een bakje machinekoffie, daarna telefonisch. We hebben hiermee even de ruimte genomen om onze ideeën te laten ‘bezinken’. Dat help, we hebben een goede pragmatisch aanvliegroute gevonden en volgende week gaan we hier met een aantal mensen mee verder. Hm, wel op hetzelfde tijdstip als de Architectuurboard EDU, waar ik van plan was 2 items te bediscussiëren. Even over nadenken hoe dat nu moet… 

Ik was samen met een collega uitgenodigd voor een gesprek over het meerjarenplan bedrijfsinformatievoorziening van de NVWA. Ik kan niet anders zeggen als het is een prachtig document (opzet en inhoud) met meer dan voldoende ambitie. Het enige dat ik kan toevoegen is het leggen van meer nadruk op big-data en nieuwe vormen van analyses die volgens mij in het handhavingproces een grote rol gaan spelen met een major impact. Complimenten schrijfteam! 

Ook erg leuk is de ochtend rondom de motivatie voor de NAF-architectuur prijs. Ik heb binnen ons ministerie een goede kandidaat gevonden en die kandidaat wil ook graag meedoen. Tuurlijk vertel ik jullie (nog) niet welke architectuur wij gaan indienen!
De eerste aanzet van de motivatie was al geschreven dat maakt de aanscherping een stuk eenvoudiger. Samen met 2 collega's een ochtend gestoken in de aanscherping van de motivatie, en ja, we hebben het op 2 A4tjes kunnen houden. Aan de motivatie kan het nu niet meer liggen!

Mijn week wordt afgesloten met de stukken van de ICCIO (Interdepartementale Commissie CIO). Voor maandag 12.00 moet al het commentaar, aanvullingen e.d. bij mijn collega liggen die er 1 geheel van maakt voor onze CIO. Het scannen van de ICCIO documenten sluit dus mijn werkweek af.

Daarna lekker lunchen in het regenachtige Den Haag.

Tot zover de highlights van mijn week.
De volgende week zal Ronald Heukers, IT architect bij DICTU jullie meenemen in zijn werkweek.

Weergaven: 229

Opmerking

Je moet lid zijn van Via Nova Architectura om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Via Nova Architectura

Sponsoren

Advertenties

© 2020   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden