De week van Karin Middeljans (Concernarchitect bij het Min. van Economische Zaken)

Hier ben ik weer, het was niet de bedoeling dat ik alweer zo snel deze rubriek zou vullen, maar het blijkt toch een uitdaging om mensen te vinden die daadwerkelijk tijd hebben om de highlights van de week op het net te zetten.

Het lullige is wel dat ik niet zo'n veelzijdige week achter de rug heb.

Wat heeft er zoal plaatsgevonden deze week. Deze week was voor mij een 100% haagse week. Wel in verschillende gebouwen, maar toch… allemaal in Den Haag. Ik ben overigens niet 1 keer natgeregend, dus ik beschouw mijzelf als lucky.

Deze week begon rommelig. Onze afdeling was namelijk de laatste in de rij van de grote verhuizing (uit allerlei panden) naar ons hoofdgebouw op de Bezuidenhout 73. Een verhuizing terug naar het gebouw waar we vorig jaar uit zijn getrokken. Dus de ochtend was vooral je verhuisdoos zoeken en uitpakken, kastruimte zoeken, een flexibele werkplek uitzoeken uit een ruime keus van open ruimtes, 1 kamer en 2 kamer ruimtes. Ik had de voorgaande weken al proefgezeten, en ben uiteindelijk terecht gekomen op een werkplek die ik nog niet geprobeerd had. Een 2-werkplek kamer, met zicht op de binnentuin. Ik ben zeer tevreden. Het is een prachtig gebouw geworden!!

Deze week stond in het teken van onze CIO Raad Heisessie. Niet op de hei, maar in de Appelzaal. Deze zaal heet zo omdat er een Karel Appel aan de muur hangt, een vreselijk ding als je het mij vraagt, maar dat terzijde.

In de voorbereiding voor deze CIO-dag startte ik maandag samen met een collega nog met een laatste voorbereidend gesprek. Extra leuk aan dit gesprek was het feit dat deze deelnemer voor mij een onbekende was.

Ik heb dus eigenlijk niet veel meer gedaan dan de heisessie voorbereiden (uitnodiging schrijven, gesprekken met de dagbegeleider, huiswerk collecteren en in een presentatie zetten, even terugkoppelen of ik dat alles goed verwoord had, enzovoorts) en een start gemaakt met de werkzaamheden die uit deze CIO Raad heissessie zijn voort zijn gekomen.

Deze 1-daagse werksessie van de CIO's stond in het teken van de I-Strategie EZ en daaruit vloeiend een werkplan gevuld met een aantal portefeuilles.

Ja, voor de goede lezers, dit nieuwe kabinet heeft ons omgedoopt naar EZ. Sommigen noemen het ook al 'het nieuwe EZ' of EZ 2.0. Dus in de gesprekken op de gang hoor je nu termen als: voormalig LNV, voormalig EZ, voormalig EL&I en EZ. Een leuke uitdaging voor mijn CV!

Afijn, even terug naar de CIO Raad heisessie.

Ik moet zeggen dat het een hele leuke dag was, met een behoorlijke oogst. Aan onze CIO Office de taak om een en ander in een leesbare structuur te zetten en een aantal fiches te schrijven voor de toekomstige portefeuille houders.

Deze week had ik ook de Architectuurboard Electronische Dienstverlening. Aangezien ik daar niet zelf bij kon zijn hebben we in het begin van de week heen en weer gemaild over een goed onderwerp. Die was makkelijk te vinden. Ik heb inmiddels begrepen dat het een zeer nuttige bijeenkomst was.

Als afsluiting zijn de stukken voor de ICCIO (Interdepartementale Commissie CIO's) binnengekomen. Veel collegas leveren input (ik ook) welke gebundeld wordt meegegeven aan onze CIO.

Tot zover mijn week. Nu nog een geschikt 'slachtoffer' zoeken die de komende week wil terugkoppelen.
Of beter  nog: is er misschien een vrijwilliger die de rubriek de voglende week wil vullen?

Ik hoor het graag.

 

 

Weergaven: 184

Opmerking

Je moet lid zijn van Via Nova Architectura om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Via Nova Architectura

Sponsoren

Advertenties

© 2020   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden