Erkenning van open Dragon1 EA Method door Open Group als Architecture Framework

Een paar dagen geleden kwam het nieuws binnen: Dragon1 is erkend als Architecture Framework door de Open Group.

http://www.opengroup.org/openca/cert/methods.tpl?CALLER=index.tpl

Dat is een resultaat van het jarenlang ontwikkelen aan een methode en het toepassen ervan in de praktijk bij grote en kleine organisaties in verschillende branches. De open Dragon1 EA Methode heeft haar focus heeft gevonden in het maken van architectuurvisualisaties ter ondersteuning van strategische besluitvorming en het geven van richting aan projecten (met andere woorden Visual Enterprise Architecture).

Om de erkenning (method recognition) te verkrijgen moesten we aan vele criteria voldoen waaruit het blijkt dat de methode ook echt consistent is en een methode is. En dat is gelukt. Er is een community, er is ondersteunend materiaal, er is een publiekelijk RFC-proces, er zijn opleidingen etc... etc....

In een land waarin al vele aanpakken voor architectuur zijn is het een uitdaging om een nieuwe aanpak onder de aandacht of gebruikt te krijgen.

Dragon1 heeft als nieuwe open EA methode een hele grote toegevoegde waarde: informele en formele visualisaties voor de directie, het management en de medewerkers die te gebruiken zijn voor besturing, management en het bezig gaan met veranderingen in projecten en programma's.

De erkenning van Dragon1 is geen eindpunt, maar een beginpunt voor Visual Enterprise Architecture in het EA vakgebied.

Weergaven: 170

Opmerking

Je moet lid zijn van Via Nova Architectura om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Via Nova Architectura

Sponsoren

Advertenties

© 2020   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden