Geo-informatie; de verbindende factor in moderne informatie-architecturen

Geo-informatie heeft de laatste tijd een enorme vlucht genomen. Het is alom aanwezig in voor het publiek bekende toepassingen zoals Google maps, TomTom, Geocaching en mobiele apps, mede doordat in vrijwel alle telefoons tegenwoordig een GPS is ingebouwd. Locatie is hiermee een verbindend element geworden dat andere gegevens verbindt en verrijkt met kaartmateriaal en ondersteunende functies zoals routebepaling

Op 26 februari heeft de SIG architectuur van het Ngi-NGN een sessie georganiseerd over geo-informatie. Jeroen Baltussen en Erik van der Zee hebben inzicht gegeven in de diverse dimensies en standaarden die het mogelijk maken dat geo-informatie werkt. Ze hebben toegelicht hoe geo-informatie zich onderscheidt van administratieve gegevens en hebben een overzicht gegeven van beschikbare datasets zoals luchtfoto's, topografie en andere geo-thema's.

Jeroen Baltussen is bij het Ministerie van Economische Zaken (EZ) actief als Geo-ICT architect en verantwoordelijk voor de geo-architectuur die integraal moet werken op alle platforms (mobiel, intranet, internet, desktop). Erik van der Zee is Senior Consultant Geo-ICT en werkzaam bij Geodan met als specialiteit het ontwerpen en implementeren van Spatial Data Infrastructures (SDI) gebaseerd op SOA en EDA principes.

De presentatie van Jeroen en Erik is nu beschikbaar op SlideShare.

Weergaven: 189

Opmerking

Je moet lid zijn van Via Nova Architectura om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Via Nova Architectura

Sponsoren

Advertenties

© 2020   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden