Het principe van het concept 'Zaakgericht Werken' in beeld gebracht

@Allen: Vanaf 1 juni 2012 draai ik weer volop mee bij het NAF en in de werkgroep VEA.

Zoals jullie wellicht weten heb ik een bepaalde wijze van formuleren van architectuurprincipes en visualiseren van deze architectuurprincipes tbv betere besluitvorming.

Nu loop ik bij veel gemeenten en andere overheidsinstellingen aan tegen het feit dat over het concept van zaakgericht werken en ook de relatie met het concept procesmatig werken nog veel onduidelijkheden bestaan. En dat terwijl deze twee concepten aardig tot de kern van business architectuur gaan behoren bij menig organisatie.

Ik loop met de gedachte rond om een volgende meeting van de VEA werkgroep een presentatie te verzorgen over wat mijn architectuurvisie is op zaakgericht werken en proces matigwerken en hoe correcte formulering van de principes van deze concepten en visualisaties van deze concepten bijdragen aan een betere implementatie van deze concepten.

Als iemand definities of visualisaties heeft van zaakgericht werken en procesmatig werken, zou je dan hier ervan een link willen posten of mij dat willen mailen? Ik neem dat graag mee tbv brede discussie in mijn presentatie. Ook als iemand met mij deze presentatie wil maken hoor ik dat graag.

Ik denk dat we veel mensen in overheidsland een plezier doen als we meer duidelijkheid helpen verschaffen voor verschillende doelgroepen in wat de essentie van zaakgericht werken is en hoe je dat organisatiebreed werkend inzet: het waarom, het wat, het hoe, het wie, het wanneer en het waarmee... en het kostenplaatje.

Weergaven: 248

Reactie van Harm Verschuren op 23 Mei 2012 op 10.10

Hi Mark, goed te lezen dat je weer van de partij bent bij de VEA werkgroep.

Opmerking

Je moet lid zijn van Via Nova Architectura om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Via Nova Architectura

Sponsoren

Advertenties

© 2020   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden