Afgelopen donderdagmiddag 26 januari 2012 was het weer zover, hét jaarlijkse event voor en door de e- en i-overheid. Ruim 800 experts, bestuurders en beslissers uit overheid en bedrijfsleven kwamen samen om verschillende avonturen in het I-domein te horen, te vertellen en te bediscusieren. Alle belangrijke strategische thema’s van dit moment zijn in dit congres onderwerp van gesprek en komen in diverse verschijningsvormen aan de orde. Ambities, visies, strategieën en practices van gisteren, vandaag, morgen en overmorgen.

Ik vond het een zeer geslaagde middag. En natuurlijk heb ik net als vorig jaar slechts een klein aantal discussies meegemaakt. Wat mij is opgevallen is dat in veel onderwerpen architectuur aan bod komt. Niet zozeer door het A-woord te noemen, en ook niet doordat er architecten aan het werk zijn gezet, maar gewoon in de manier van aanpak van onderwerpen.

Veel gerenomeerde sprekers maakten hun opwachting, ook Minister Maxime Verhagen verscheen ten tonele en nam ons mee in zijn plannen rondom de Digitale Agenda.nl, en de belangrijke rol die de topsectoren hierin spelen. Hij reikte de hoofdprijs uit voor de beste applicatie in de 'Apps voor Nederland' wedstrijd (http://leukinformatief.blogspot.com/2012/01/hoge-nood-waar-is-een-w...).

Een van de leuke dingen op het iBC van de overheid is het CIO cafe, hierin is de gelegenheid om met CIO's in gesprek te gaan. Dit jaar deden er ongeveer 10 CIO's mee, een aantal CIO's in rijksdienst (Justitie en Veiligheid, Financien), een aantal uit de gemeente (Den Haag, Rotterdam), en een aantal directeuren met grote uitdagingen in het I&IT domein (Logius, ICTU).

Er zijn verschillende tracks, met zo hun eigen rode draad. Een kleine greep uit het aanbod (voor een completere indruk http://www.ibestuurcongres.nl/).

De track Architectuur | Infrastructuur waarin Rijks-CIO Maarten Hillenaar het belang van de i-strategie van het Rijk bespreekt en ronde tafel gesprekken met prominenten uit overheid, wetenschap en bedrijfsleven waarin de verbinding wordt gelegd tussen de verschillende programma’s voor de inzet van ICT bij de overheid.  Dutch design, een track waarin onder andere CIO Rijk Maarten Hillenaar in gesprek gaat met de toekomstige generatie ict’ers, over trends en over de vraag of de overheid echt klaar is voor de informatiesamenleving. De track geen kunst waarin gepraat wordt over welke factoren bepalend zijn voor de effectiviteit van een CIO in de publieke sector. I-bestuurskunst, focused op de samenwerking tussen gemeentes in een Shared Service Center. Open Art, in gesprek met een onder andere een ethische hacker in zijn kijk op overheidsinformatie. En nog veel meer.

Ik weet zeker dat een aantal van jullie dit congres ook hebben bijgewoond en hoop dat jullie net als mij de zin, noodzaak en de fun van deze happening onderstrepen

Weergaven: 128

Opmerking

Je moet lid zijn van Via Nova Architectura om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Via Nova Architectura

Sponsoren

Advertenties

Je kunt hier adverteren

© 2020   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden