Mijn week met de top 10 van Dragon1 Architectuurvisualisaties

Aansluitend op de "week van"-blog stijl (ik heb de architectuurvisualisaties ter verduidelijking genummerd)

Vorige week heb ik een infographic (1) gemaakt van het eHealth bij een zorginstelling samen met een businessmanager. Dat zorgde voor hele leuke en juist de nodige discussies bij de koffieautomaat over (gewenste maar ook vervelende) aspecten van eHealth.

In de Dragon1 Bridge-training die ik gaf vorige week heb ik hele mooie ontwerpschetsen (2) en structuurvisies (3) gezien. Leuk om te zien als je mensen kunt inspireren om te visualiseren.

Daarna heb ik een applicatielandschap (4) van een gemeente voorzien van meer besluitvormingsinformatie samen met een beleidsmedewerker: Ik wilde dat een managementteam in één oogopslag zag waar dubbele en overbodige applicaties staan en hoeveel het schrappen in tijd en geld oplevert.

Midden in de week heb ik een cross-reference matrix (5) gemaakt samen met een managementteam waarin pijnlijk bij een organisatie naar voren kwam dat lang niet alle projecten aan bedrijfsdoelen zijn te koppelen. De presentatie was om rode oortjes van te krijgen. 

De Dragon1 Open Kennisavond woensdag was ook enerverend. Ik heb een sneakpreview gegeven van mijn lac2012 presentatie en heb een informele visualisatie van een principe getoond (een conceptprincipetekening (6)). Iedereen worstelde met de vraag: maar hoe kom ik nu als architect in beeld bij directie voor het verkrijgen van een architectuurontwerpopdracht? Het antwoord op de vraag die ik gaf is dat we vanuit de gebruikersvereniging actief aan het architectuurportfolio met onder andere een ontwerpboek (7) van architecten gaan werken zodat iedereen gewoon zijn specialisme en kunnen met visualisaties kan laten zien.

Ook vorige week een mail gekregen van een cursist die vol trots een architectuurraamwerk (8) in de vorm van een managementrapportage had gepresenteerd aan de directie en het was goed gevallen. Daar word ik ook heel blij van.

Ook nog een processenlandschap (9) gereviewed: Zaakgericht werken en procesmatig werken blijkt toch nog lang niet voor iedereen even duidelijk. Ik heb een visie notitie van het concept zaakgericht werken met een artist impression (10) naar de opdrachtgever gestuurd ter verduidelijking.

Op de laatste dag van week nog een paar architectuurprincipes geherformuleerd en gevisualiseerd voor mij promotieonderzoek en voorgelegd aan  de architect van de organisatie. Het pdf-boekje over architectuurprincipes wat ik heb geschreven en gebruik voor het toetsen van principes is deze week 250 keer gedownload. Ook naar aanleiding van een klein artikeltje: http://www.xr-magazine.nl/blogs/1484/ict-infrastructuur/principes-z...

Tsja, als je dan op vorige week terug kijkt is het toch best veel, maar het geeft je wel energie, want architectuur op een visuele manier is ook gewoon leuk om te doen! Je krijgt er veel positieve reacties voor terug.

Weergaven: 170

Opmerking

Je moet lid zijn van Via Nova Architectura om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Via Nova Architectura

Sponsoren

Advertenties

Je kunt hier adverteren

© 2020   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden