Het Nederlands Architectuur Forum heeft de inzending geopend voor projecten die willen meedingen naar de prestigieuze NAF-architectuurprijs 2013. De prijs wordt toegekend aan een individu, groep of organisatie die een bijzondere vakmatige prestatie heeft geleverd op architectuurgebied. Projecten kunnen worden ingezonden tot 14 oktober 2012. Een onafhankelijke jury kiest uit de inzendingen een winnaar.

De NAF-architectuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Nationaal Architectuur Forum aan een individuele ict-professional, groep of organisatie die een bijzondere vakmatige prestatie heeft geleverd op architectuurgebied. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Landelijk Architectuur Congres. Nominaties voor de prijs kunnen worden gedaan bij het NAF-bestuur. Het is niet nodig om complete architectuurdocumenten in te zenden, een motivatie in de vorm van een korte presentatie op een of twee A4-tjes volstaat. De jury wint waar nodig extra informatie in. De aanmelding sluit op 14 oktober 2013, inzendingen worden vertrouwelijk behandeld.

De onafhankelijke jury hanteert de volgende criteria om de inzendingen te beoordelen:

  • dat wat de architectuur beschrijft is aantoonbaar en succesvol in gebruik;
  • er is een duidelijke relatie tussen hetgeen de architectuur uitbeeldt en wat er gerealiseerd is;
  • het management is gedurende het proces actief betrokken geweest bij het opstellen en handhaven van de architectuur;
  • het is duidelijk dat de architectuur voldoet aan eisen van de (evt. toekomstige) gebruiker.

Kandidaten voor de prijs kunnen per e-mail worden aangemeld via bestuur@naf.nl. De deadline voor aanmeldingen ligt op 14 oktober 2013. Het is niet nodig om complete architectuurdocumenten in te zenden. Een duidelijke motivatie waarom de kandidaat voldoet aan deze criteria is voldoende, bijvoorbeeld in de vorm van een korte presentatie of 1-2 A4 tekst. Heb je vragen over de mogelijkheden of vorm van een inzending, mail ze gerust aan bestuur@naf.nl. Het bestuur en de jury zullen inzenders waar nodig begeleiden. Inzendingen voor de prijs worden vertrouwelijk behandeld. 

 De prijs ging in 2012 naar de Gemeente Rotterdam voor de architectuur van zijn Basisregistraties & Gegevensmagazijn. Naast dit project waren architecturen genomineerd van de Kas Bank en het Shared Service Centre ICT (SSH-ICT), waarin een aantal Haagse ministeries het werkplekbeheer heeft ondergebracht. In 2011 won de Stichting Pensioenregister voor de architectuur van mijnpensioenoverzicht.nl. In 2010 ging de prijs naar het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie voor de Dienst Regelingen, in 2009 won het Indigo-programma van de Immigratie- en Naturalisatiedienst.

De zeskoppige jury van de bestaat uit Jos van Hillegersberg (Universiteit Twente), Martin van den Berg (winnaar van de NAF-penning 2012 en als architect werkzaam in de financiële sector), Peter Hermans (Stedin), Raymond Slot (Hogeschool Utrecht en BiZZdesign), Paul Teeuwen (E.ON) en Johannes van Bentum (hoofdredacteur Computable). De NAF-architectuurprijs wordt uitgereikt tijdens het Landelijke Architectuur Congres, dat in 2013 wordt gehouden op 27 en 28 november in Nieuwegein

Zie voor meer informatie over de prijs, de procedure en eerdere winnaars: http://www.naf.nl/nl/naf-prijzen/


Weergaven: 216

Opmerking

Je moet lid zijn van Via Nova Architectura om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Via Nova Architectura

Sponsoren

Advertenties

© 2020   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden