Marc Lankhorst

COBOL, Adabas/Natural, PL/1, wie kent ze nog? De eerste generatie IT-professionals is hiermee opgegroeid, maar die kennis verdwijnt in rap tempo. Binnen nu en tien jaar is er niemand meer die als 'native speaker' thuis is in de legacy (of langzamerhand eerder 'heritage', ons digitale erfgoed). Jongere generaties, de mijne incluis, gaan niet voor hun plezier aan de bak in dit soort oude omgevingen.

Maar misschien is er hoop. Door de vergrijzing en de teruglopende pensioenzekerheid zullen velen ook na hun 65/66/67-ste moeten bijverdienen. En in het bejaardentehuis de hele dag kruiswoordpuzzels oplossen is ook geen fijn vooruitzicht. Hier ligt een duidelijke kans: oudsourcing, het uitbesteden van ontwikkelwerk in legacy-omgevingen naar bejaardenoorden.

Hersengymnastiek helpt aantoonbaar om ook op hoge leeftijd nog bij de tijd te bijven. IT-veteranen kunnen dankzij dit werk hun sociale netwerk blijven onderhouden, en het economische belang is evident. Deze win-win mogen we niet missen!

Weergaven: 196

Reactie van Roger James op 21 November 2011 op 21.47

Marc,

Wat bedoel je bijverdienen? Gewoon verdienen willen wij nog!

Groet,

Roger James

PS Je bent een paar vergeten - Fortran, Algol, Snobol, Lisp, Assembler, Basic (de originele versie met maar 5 instructies en regelnummers)

Opmerking

Je moet lid zijn van Via Nova Architectura om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Via Nova Architectura

Sponsoren

Advertenties

© 2021   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden