Met directeur en programmeur. Een weekimpressie van Arjen de Ruiter (Dienst Regelingen)

Met directeur en programmeur. Met jurist, programmamanager en medewerker in de uitvoering. De variatie was weer groot!

Het ging deze week over strategisch beleid bij samenvoeging van twee uitvoerende organisaties van EZ. Hoe de samenhang op eenvoudige wijze inzichtelijk maken en terugbrengen tot de essentie op basis waarvan bestuurders kunnen beslissen.

 

Het ging ook over het Geo-vernieuwingsprogramma binnen Dienst Regelingen. Hoe verhoudt dat zich tot onderwerpen zoals regelbeheersing, het inrichten van de uitvoering van het primaire proces voor subsidies, procesketens betreffende ‘life event’, de requirement uit de primaire processen en het gebruik van een rule engine.

Hoe houden we de diverse vernieuwingsprogramma’s in sync. Waar de energie op zetten, welke beslissingen expliciet maken. Hoe verhoudt dat zich tot de ontwikkelingen van het nieuwe klantportaal. Goed om te zien dat er vaak toch breed gedeelde inzichten zijn ten aanzien van de richting van de vernieuwing.

Opvallend vond ik de verschillen tussen de veranderkundige benadering en de projectmatige benadering van een vernieuwingsprogramma. Twee verschillende benaderingen, verschillende talen, beelden. Gaan ze wel voor hetzelfde doel? En toch kunnen ze niet zonder elkaar. Boeiend om hier de verbinding te zoeken.

Dan nog een dag teamoverleg en krap een uur tijd om hiervoor een presentatie te maken. Gelukkig is veel materiaal beschikbaar en is de betrokkenheid van de afdeling groot waardoor het een nuttige presentatie was met goede, levendige interactie.

En op het laatste moment nog stukken aanleveren voor de stuurgroep. De laatste afstemrondes voor de sluitingsdatum. Is altijd stress.

Als mooie afsluiter nog de laatste review op de factsheet van het uitvoeringsplatform van DR. Over c.a. twee weken komt die beschikbaar voor bredere communicatie. Een dynamische presentatie waar DR nu staat met het uitvoeringsplatform. Over de feiten wat er is gerealiseerd.

De Dynamische dialoog met de klant

Het inrichten van een regeling en het inrichten van de uitvoering.

Functionele servicegebieden uitvoeringsplatform DR

 

 

 

Weergaven: 347

Opmerking

Je moet lid zijn van Via Nova Architectura om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Via Nova Architectura

Sponsoren

Advertenties

© 2020   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden