Welke methoden voor enterprise-architectuur gebruikt u?

Sinds de opkomst van de enterprise-architectuurdiscipline is er een ruime keuze aan architectuurmethoden. Elk met een eigen focus, en daarmee ook eigen sterke en minder sterke kanten. En elk met een eigen begrippenkader, dat doorgaans afwijkt van wat in andere architectuurmethoden gehanteerd wordt.

Dit maakt het voor organisaties niet eenvoudig om een geschikte architectuurmethode te kiezen. Om hierbij ondersteuning te bieden heeft het NGI in 2009 het boek “Wegwijzer voor methoden bij enterprise-architectuur” gepubliceerd. Hierin is een aantal architectuurmethoden op diverse aspecten met elkaar vergeleken teneinde organisaties te helpen bij het maken van een keuze. De besproken methoden zijn geselecteerd op basis van een brede inventarisatie van methoden die op dat moment in gebruik waren.

De tijd heeft niet stilgestaan sinds de publicatie van de eerste druk van dit boek: nieuwe methoden zijn gepubliceerd, en ook de 'oude' methoden zijn veelal verder doorontwikkeld. Daarom heeft het NGI het initiatief genomen tot het uitbrengen van een nieuwe editie van het boek. Wederom starten we met een inventarisatie van in gebruik zijnde methoden. We nodigen u dan ook van harte uit om deel te nemen aan onze poll. Klik daartoe op deze link. Alvast bedankt!

Weergaven: 308

Opmerking

Je moet lid zijn van Via Nova Architectura om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Via Nova Architectura

Sponsoren

Advertenties

© 2021   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden