Uitnodiging voor deelname aan een universitair onderzoek naar de invloed van het gebruik van Enterprise Architectuur Management.

Misschien heeft u zich wel eens afgevraagd of Enterprise Architectuur (EA), of een andere vorm van strategisch gerelateerde IT architectuur en het daarmee sterk verwante Enterprise Architectuur Management (EAM) wel de moeite waard zijn voor een organisatie om in te investeren. En of EAM eigenlijk wel of niet bijdraagt aan het succes van uw organisatie of de organisatie waarvoor u werkt? Kortom: zijn alle EA en EAM inspanningen wel de moeite waard?

Wetenschappelijke literatuur geeft aan dat het gebruik van zowel EA als EAM voor een organisatie zinnig zou zijn. Maar om met name de EAM claim ook echt wetenschappelijk hard te maken is vooral kwantitatief onderzoek nodig, om daarmee, aan de hand van de praktijk, te beoordelen of er, na statistische analyse, wel of geen ondersteuning gevonden kan worden voor deze EAM bewering. Mocht u nauw betrokken zijn bij EAM, EA of een andere vorm van strategisch IT architectuur, dan wordt u hierbij uitgenodigd om deel te nemen aan dit onderzoek.

Deze studie onderzoekt wat de invloed is van het gebruik van Enterprise Architectuur Management op de verschillende aspecten van een organisatie. En is daarnaast ook het afsluitende onderdeel (masterscriptie) van een masterstudie Business Process Management and IT (MSc) aan de Open Universiteit, die ik, samen met vijf andere masterstudenten, uitvoer.

Met het invullen van de survey draagt u bij aan het duidelijk maken of het gebruik van EAM de moeite waard is om als organisatie, maar natuurlijk ook als persoon, in te investeren. En zeker ook niet onbelangrijk, u draagt ook bij aan een goed doel, aangezien voor elke ingevulde survey € 1,- wordt gedoneerd aan het goede doel “Save the Children”. De eindresultaten van deze studie zullen daarnaast beschikbaar worden gesteld via de Open Universiteit.

Hierbij de link naar de survey:
http://limesurvey-mst.ou.nl/index.php/survey/index/sid/651837/newte...

De survey is in ieder geval toegankelijk tot en met 12 oktober 2018! 

Uw deelname aan het onderzoek is natuurlijk geheel vrijwillig en vanzelfsprekend wordt gegarandeerd dat de verzamelde gegevens volledig vertrouwelijk worden behandeld. De verzamelde data wordt in het onderzoek als geaggregeerde statistische data verwerkt en zal ook niet worden gebruikt om een persoon of organisatie specifiek te identificeren. Daarnaast zal deze data niet worden gedeeld met derden.

Statistisch onderzoek staat of valt met het aantal respondenten, met andere woorden: mocht u personen kennen in andere Nederlandse organisaties die nauw betrokken zijn bij een vorm van strategisch gerelateerde IT architectuur, bijvoorbeeld Enterprise Architecture, stuur deze uitnodiging of link s.v.p. ook door naar deze personen.

Mogelijk heeft een soortgelijk verzoek tot deelname aan dit onderzoek u ook via een andere uitnodiging bereikt. In dat geval hiervoor mijn excuses en dan volstaat natuurlijk het éénmalig invullen van de survey.

Bij voorbaat mijn hartelijke dank voor uw medewerking!

Met vriendelijk groet,

Robert Stuffers,
Masterstudent aan de Open Universiteit. 

Weergaven: 308

Het is niet mogelijk op deze bijdrage te reageren

Sponsoren

Advertenties

© 2021   Gemaakt door Stichting Digital Architecture.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden